Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Snel klaar en passend in elk seizoen! Dit recept is bovendien heerlijk, en ook gezond… Tomaten zijn met name interessant in de preventie van kankers van mond, keelholte, strottenhoofd en longen. Dat als groenten, maar ook omdat ze rijk zijn aan carotenoïden, een groep van gezondheidsbevorderende stoffen.
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 g (volkoren) spaghetti
  • 400 ml Italiaanse tomaten (1 blik)
  • 170 g zwarte olijven (ontpit) (vers, of blik of bokaal), fijngesneden
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 4 el kappertjes, fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • Snuifje zout
  • Eventueel wat chilipoeder
  • Afwerking : basilicum en parmezaanschilfers, ofwel fijngehakte peterselie

Voorbereiding

Om het recept Pasta puttanesca te beginnen, kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Saus bereiden : Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur. Voeg de knoflook en ansjovis toe. Laat de ansjovis smelten zonder de knoflook te laten kleuren.
Ingrediënten toevoegen : Voeg de tomaten met sap, olijven en kappertjes toe. Laat 5 minuten sudderen.
Op smaak brengen : Voeg een snufje zout toe en eventueel wat chilipoeder.
Mengen : Giet de saus over de uitgelekte pasta en meng goed.
Serveren : Serveer met basilicum en parmezaan, of met peterselie.

OPGELET : Dit recept Pasta puttanesca is voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander mediterraans gerecht boordevol smaak ? Probeer dan zeker de zwaardvis met kerstomaatjes en rucola, eenvoudig en voedzaam.

Meer inspiratie