Een minder traditioneel recept voor een ware klassieker. De bloem vervang je door havermout en naast melk gebruik je ook kwark (plattekaas), waardoor je pannenkoek een stuk voedzamer wordt. Zonder in te boeten op smaak natuurlijk.
30 MINUTEN
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vrucht
Tijdens een kanker
Ingrediënten
- havermout 100 g
- halfvolle kwark (plattekaas) 100 g
- volle melk 100 ml
- eieren 3
- suiker 30 g
- appel (beleg voor 1 pannenkoek) 1/2
- honing (beleg voor 1 pannenkoek) 15 g
Voorbereiding
Doe de havermout, kwark (plattekaas), volle melk, eieren en suiker in de blender. Blijf mixen totdat je een glad beslag verkrijgt.
Bak van dit deeg 5 pannenkoeken.
Snijd de appel in stukjes. Beleg de pannenkoek met appel en honing. Eventueel kan je een snuifje kaneel over de pannenkoek strooien.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid