Pannenkoek

Pannenkoek

Een minder traditioneel recept voor een ware klassieker. De bloem vervang je door havermout en naast melk gebruik je ook kwark (plattekaas), waardoor je pannenkoek een stuk voedzamer wordt. Zonder in te boeten op smaak natuurlijk.
Pannenkoek
30 MINUTEN
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Vrucht
Vrucht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 100 g halfvolle plattekaas
  • 100 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 30 g suiker
  • ½ appel (vulling voor 1 pannenkoek)
  • 15 g honing (vulling voor 1 pannenkoek)
  • Kaneel (optioneel)

Voorbereiding

Doe de havermout, plattekaas, melk, eieren en suiker in een blender. Mix tot je een glad en homogeen beslag krijgt.
Verhit een antiaanbakpan. Giet een pollepel beslag in de pan en bak elke pannenkoek ongeveer 2 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Herhaal tot je ongeveer 5 pannenkoeken hebt.
Snijd de halve appel in kleine blokjes. Beleg elke pannenkoek met stukjes appel en een beetje honing. Voeg eventueel een snuifje kaneel toe voor extra smaak.
Deze pannenkoeken zijn geschikt als ontbijt, tussendoortje of dessert. Ze zijn zacht, vullend en makkelijk te verteren.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze maki’s (pannenkoeken) â€“ een creatieve en energierijke versie van de klassieke pannenkoek.

Meer inspiratie