Deze klassieker is rijk aan bioactieve of gezondheidsbevorderende stoffen, door de variatie aan kruiden en de omega-3 vetzuren in de vis. Het bier zorgt voor een typisch Belgische smaak, zonder de gezondheidsnadelen van de alcohol. Die verdampt immers tijdens het koken.
(45MIN. + 20MIN. KOOKTIJD)
Hoofdgerecht
Visgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Herfst
Lente
Winter
Zomer
Ingrediënten
- 600 g jonge zilverkleurige paling (schoongemaakt, ontveld en in mootjes van 5 cm) (400g als voorgerecht)
- 1 flinke handgreep peterselie, zuring en kervel
- 1 handjevol van een mengsel van veldkers, boonkruid, salie, citroenmelisse, witte dovenetel, dragon, tijm
- 1 laurierblad
- 1 sjalot
- 1 fles bruin abdijbier
- 2 el arachideolie
- peper, snuifje zout
Voorbereiding
Verhit de olie en leg de paling en de gehakte sjalot erin. Lichtjes goudbruin laten bakken; het bier, de tijm en het laurierblad toevoegen.
Deksel erop en gedurende 10 min. op een hoog vuur laten koken. Paling, tijm en laurierblad er uithalen en de schoongemaakte en fijngesneden tuinkruiden aan het kookwater toevoegen.
Laten koken. Als voorgerecht, serveer je met brood; als hoofdgerecht met gestoomde vaste aardappelen.