Mosselsoepje

Mosselsoepje

Een smulrecept op frisse dagen, als alternatief voor de mosselen zoals we die klassiek bereiden. De variatie aan groenten zorgt voor het gezondheidseffect. De alcohol niet voor gezondheidsnadeel: die verdampt tijdens de bereiding.
Mosselsoepje
15MIN. + 20MIN. KOOKTIJD
Soep
Soep
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 2 l mosselen
  • 3 preien
  • 2 courgettes
  • 2 wortels
  • 2 stengels selderij
  • 1 bosje peterselie
  • 1 mager bouillonblokje
  • 200 ml droge witte wijn
  • 100 ml magere room
  • Mespuntje curry
  • Peper
  • Water

Voorbereiding

Prei, courgettes en wortelen schoonmaken en heel fijn snijden. De selderij schoonmaken en in kleine blokjes snijden. De peterselie wassen.
Breng 750 ml water lichtjes aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Kook de groenten gedurende 10 min. en laat vervolgens uitlekken.
Was de mosselen, haal de beschadigde mosselen eruit. Kook de mosselen samen met de wijn en schud de kookpan bij elke kookbeurt twee maal, zodat de mosselen die op de bodem liggen aan de bovenkant belanden en omgekeerd.
Doe het kooknat in een trechterzeef, laat afkoelen en haal de mosselen uit hun schelp. Gooi de schelpen weg.
Doe het sap (bahalve het bodempje) van de mosselen bij de bouillon. Gekookte groenten, room, curry en peper toevoegen.
Breng aan de kook en laat gedurende 5 min. indikken. Voeg vervolgens de mosselen toe.
Goed mengen en meteen in goed verwarmde diepe borden opdienen. Bestrooien met verse versnipperde peterselie.

Meer inspiratie