Deze mosselsoep is een smakelijk en licht alternatief voor klassieke recepten. Rijk aan groenten en vol smaak, is ze ideaal voor frissere dagen. Ze is licht verteerbaar en dus bijzonder geschikt voor mensen met kanker, en biedt tegelijk comfort en warmte.

15MIN. + 20MIN. KOOKTIJD

Soep

Visgerecht

Gezond recept

Winter
Ingrediënten
- 2 liter mosselen
- 3 preien
- 2 courgettes
- 2 wortels
- 2 stengels selderij
- 1 bosje peterselie
- 1 mager bouillonblokje
- 200 ml droge witte wijn
- 100 ml magere room
- 1 mespuntje kerriepoeder
- Peper
- Water
Voorbereiding
Was alle groenten grondig. Schil de preien, courgettes en wortelen en snijd ze in fijne julienne. Reinig de selder en snijd in kleine stukjes. Spoel de peterselie en zet opzij.
Breng in een grote kookpot 750 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de gesneden groenten toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Giet af en zet de groenten opzij.
Spoel de mosselen en verwijder beschadigde of open exemplaren. Doe ze in een grote kookpot met de witte wijn. Laat ze op hoog vuur koken en schud de pot twee keer tijdens het koken. Zodra de mosselen open zijn, haal je ze van het vuur.
Filter het kookvocht van de mosselen met een fijne zeef of neteldoek. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelpen.
Giet het gefilterde vocht (zonder bezinksel) bij de groentebouillon. Voeg de gekookte groenten, de lichte room, het kerriepoeder en wat peper toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken.
Voeg dan voorzichtig de mosselen toe, meng zachtjes en serveer warm in diepe borden. Werk af met fijngehakte verse peterselie.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook onze mosselen op z’n Vlaams, een smaakvol en eenvoudig recept boordevol karakter.