Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

De marinade van zalm met citrusfruit en venkel is een frisse en lichte zomerschotel, ideaal voor mensen met kanker. Dankzij de combinatie van gerookte zalm, citrusvruchten en venkel is dit gerecht rijk aan smaak, eiwitten en gezonde vetten, en tegelijk makkelijk verteerbaar.
Marinade van zalm met citrusfruit en venkel
20 MINUTEN
Glutenvrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lactosevrij
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 1 mandarijn
  • 150 g gerookte zalm
  • 1/4 venkelknol
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui
  • Dille

Voorbereiding

Om de marinade van zalm te beginnen, pers de sinaasappel, citroen en mandarijn uit. Doe het sap in een kom en voeg wat geraspte citroenschil toe voor extra aroma.
Snijd de gerookte zalm in grove stukken en laat ze 10 minuten marineren in het citrusmengsel. Draai de stukken halverwege om.
Snijd de venkel en ui in fijne plakjes. Leg ze in een diep bord of schaal.
Leg de gemarineerde zalm op de groenten. Kruid met zout, peper, citroenzeste en fijngesneden ui. Besprenkel met olijfolie en het resterende citroensap. Werk af met verse dille.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Hou je van frisse gerechten met gezonde vetten? Dan is onze marinade van zalm een perfecte keuze. Probeer dan ook onze zalm-ei terrine, een lichte en voedzame optie voor warme dagen.

Meer inspiratie