Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

Geen boter bij de vis, wel een marinade van sinaasappel, citroen en mandarijn. Dit gerecht met gerookte zalm, citrus en venkel smaakt het hele jaar door zomers. Bovendien bevat het extra eiwitten en calorieën om er weer helemaal tegenaan te kunnen.
Marinade van zalm met citrusfruit en venkel
20 MINUTEN
Glutenvrij
Glutenvrij
Lactosevrij
Lactosevrij
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 1 mandarijn
  • 150 g gerookte zalm
  • 1/4 venkelknol
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui
  • Dille

Voorbereiding

Pers de sinaasappel, de citroen en de mandarijn en giet het sap in een kom. Rasp de citroenschil vervolgens.
Snijd de zalm in grote stukken en marineer het 10 minuten in het citrussap (draai de stukken na 5 minuten om).
Snijd de venkel in dunne plakjes en leg die in een diep bord of kom. Leg er de stukken zalm op.
Breng op smaak met peper en zout. Doe er geraspte citroenschil bij en gesneden ui.
Giet vervolgens de olijfolie en het resterende citrussap in het bord. Voeg tot slot dille toe.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!

Meer inspiratie