Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

Marinade van zalm met citrusfruit en venkel

Citrusfruit geeft zalm een zachte toets. Een perfect wintergerecht! Gemakkelijk en snel klaar.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 600 g zalm
  • 1 venkelknol
  • Fleur de sel en peper van de molen
  • 2 sinaasappelen
  • 4 mandarijnen
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • Verse dille

Voorbereiding

Pers de sinaasappel, de citroen en de mandarijnen en giet het sap in een kom.
Snij de zalm in grote stukken en marineer hem 10 minuten in het citrussap (draai de stukken na 5 minuten om).
Snij de venkel in dunne plakjes en leg die in een diep bord of kom. Leg er de stukken zalm op.
Breng op smaak met een beetje fleur de sel en peper van de molen.
Doe er ook geraspte citroenschil bij.
Vermeng een beetje olijfolie met citrussap en giet dit in een diep bord of kom.
Versier met een paar toefjes dille.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie