Maki’s* (pannenkoeken)

Maki’s* (pannenkoeken)

Een voedend dessert of tussendoortje dat erg makkelijk klaar te maken is. Je kunt een variant maken door de aardbeien of rode vruchten te vervangen door banaan, mango of zelfs kiwi. Als je daar zin in hebt, kun je de rijstpap zelfs bestrooien met geraspte kokosnoot of zwarte chocolade. * Japanse specialiteit onder de vorm van een rol
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 4 pannenkoeken natuur (uit de versafdeling)
  • 4 individuele potjes rijstpap
  • 12 aardbeien of andere rode vruchten (vers of diepvries)

Voorbereiding

Leg de pannenkoeken op het werkvlak dat je hebt bekleed met huishoudfolie. Snij de boorden weg om er een rechthoek van te maken. Verdeel er gelijkmatig de rijstpap over.
Schik op 1 cm van de rand van de pannenkoek de aardbeien, gespoeld, ontdaan van hun kroontje en in kleine stukjes gesneden. Rol daarna de pannenkoek stevig op in de folie. Bewaar minimum 30 min op een koele plaats.
Verwijder daarna de folie en snij de pannenkoek in min of meer dikke stukjes met een mes zonder tanden, net zoals Japanse maki’s.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Meer inspiratie