Ingrediënten
- 1 ½ el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 fijngehakte sjalot
- 1 ½ fijngehakte teentje look
- 1 ½ el Dijonmosterd
- 1 el versgeperst citroensap
- ½ el geraspte gewassen citroenschil
- ½ el verse tijm, of ¼ kl gedroogde
- 1/3 kl gedroogde en geplette dragon
Voorbereiding
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Om voedselvergiftiging te vermijden, serveert u de marinade niet als saus en bewaart u hem niet. Wilt u de marinade toch (her)gebruiken, maak dan op voorhand een extra portie, die u apart bewaart en niet in contact laat komen met rauw vlees of rauwe vis.
Deze ideeën zijn gebaseerd op recepten van het American Institute for Cancer Research.
Zin in een zachte en romige variant? Probeer dan zeker de pittige yoghurtmarinade – ideaal voor wit vlees en makkelijk verteerbaar.