Komkommerslaatje met mierikswortel

Komkommerslaatje met mierikswortel

Deze vegetarische salade combineert de frisheid van komkommer met de zachte smaak van kaas en de pittigheid van mierikswortel. Ze is bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust, dankzij de lichte textuur en stimulerende smaken.
Komkommerslaatje met mierikswortel
10 MINUTEN
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 250 g gruyère
  • 100 g rozijnen
  • 2 el verse mierikswortel of mierikswortelpasta (te koop in de supermarkt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • Peterselie
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Was de komkommer en snijd hem in fijne plakjes, zonder te schillen. Snijd de Gruyère in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn.
Meng in een grote kom de komkommer, kaas en rozijnen.
Meng in een kommetje de mierikswortel met de olijfolie en azijn. Voeg de gehakte peterselie toe, kruid met een beetje zout en peper.
Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig. Serveer goed gekoeld, als voorgerecht of bijgerecht.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere pittige vegetarische salade ? Probeer dan onze rode biet salade.

Meer inspiratie