Kiwimousse

Kiwimousse

Zin in een fris en eenvoudig dessert dat ook nog eens goed voor je is? Deze kiwimousse is perfect voor mensen met kanker. Dankzij het hoge vitamine C-gehalte en de zachte textuur is het een aangename traktatie, zelfs bij verminderde eetlust of smaakveranderingen.
Kiwimousse
30 MINUTES
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 5 rijpe kiwi’s
  • 500 g kwark
  • 150 g griessuiker
  • Eiwit van 4 eieren
  • 1 eigeel
  • Citroensap

Voorbereiding

Schil vier kiwi’s en snijd ze in de lengte doormidden. Hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Zet de lege schilletjes koel weg – ze dienen straks als originele serveerschaaltjes.
Mix het vruchtvlees tot een gladde puree of druk het door een fijne zeef. Voeg een scheutje citroensap toe om de smaak op te frissen en verkleuring tegen te gaan. Zet de puree in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf in een grote kom. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen tot het mengsel glanst en stevig is.
Meng de kiwipuree voorzichtig met de plattekaas. Spatel daarna de opgeklopte eiwitten er luchtig doorheen. Zo krijg je een zachte, luchtige mousse.
Vul een spuitzak met de mousse en vul de kiwischilletjes. Werk af met dunne plakjes van de vijfde kiwi voor een frisse toets.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een fruitig dessert? Probeer dan zeker ook de kiwicoulis in aardbeiensaus, een andere frisse en zachte lekkernij.

Meer inspiratie