Kiwicoulis in aardbeiensaus

Kiwicoulis in aardbeiensaus

Er is maar weinig ander fruit dat zoveel vitamine C bevat als de kiwi. Die vitamine lijkt interessant naar de preventie van slokdarmkanker toe.
Kiwicoulis in aardbeiensaus
20 MINUTEN
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 8 goed rijpe kiwi's
  • ½ citroen
  • 1 fles aardbeiensaus, of 2 bakjes aardbeien in het seizoen
  • Suiker
  • 4 gelatineblaadjes
  • 200 ml magere room
  • Water

Voorbereiding

Schil 2 kiwi's en snijd ze in fijne, halve schijfjes.
Laat de gelatine in een beetje water smelten, laat ze uitlekken en meng ze onder de room. Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg ze voorzichtig, samen met een beetje suiker en de kiwistukjes bij de room. Laat in de koelkast gedurende 1u. afkoelen.
Voor de kiwicoulis: schil de 6 kiwi's, hak ze in grove stukken en mix ze samen met een beetje suiker en het sap van een halve citroen.
Als je verse aardbeien gebruikt, was dan de aardbeien, en plet ze met een vork.

Meer inspiratie