Kip met fruit

Kip met fruit

Deze kip met fruit is een verwarmend en licht zoet gerecht, ideaal voor mensen met kanker. Dankzij de milde smaken en zachte textuur is het bijzonder geschikt bij smaakveranderingen of verminderde eetlust.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 bananen (niet te rijp)
  • 2 Granny-appels
  • 4 tl rozijnen
  • 2 uitjes
  • 4 tl kurkuma
  • 4 tl geraspte kokos
  • 2 glazen cider (de alcohol verdampt tijdens het koken)
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Een snufje zout

Voorbereiding

Ingrediënten voorbereiden : Snijd de uien fijn. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm. Snijd de kipfilets elk in vier stukken.
Kip aanbraden : Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de kip samen met de kurkuma en uien gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Fruit toevoegen : Voeg de appels, bananen en cider toe. Roer voorzichtig en laat 30 minuten sudderen op een laag vuur. Voeg indien nodig een beetje water toe.
Afwerken : Voeg 5 minuten voor het einde de rozijnen toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren : Bestrooi met geraspte kokos vlak voor het serveren. Serveer met witte rijst voor een complete maaltijd.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Meer inspiratie