Ingrediënten
- 1 l groentebouillon
- 100 g champignons
- 1 preisteel
- 1 eetlepel verse bieslook (of gedroogd)
- Peper en zout naar smaak
Voorbereiding
OPGELET : Dit heldere prei- en champignonbouillon is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).
Bewaartips
Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de bouillon voor het opdienen nog eens goed op.
Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.
Zin in een andere lichte vegetarische soep ? Probeer dan zeker deze vegetarische stoverij.