Heldere prei- en champignonbouillon

Heldere prei- en champignonbouillon

Een half uurtje voor de maaltijd wat bouillon drinken, kan de eetlust helpen opwekken. Sommige mensen krijgen door de behandeling een afkeer van vlees en/of vis. Opteer dan, zoals in dit recept, voor groentebouillon.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 l groentebouillon
  • 100 g champignons
  • 1 preisteel
  • 1 eetlepel verse bieslook (of gedroogd)
  • Peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Om het Heldere prei- en champignonbouillon te beginnen, verwarm de groentebouillon in een kookpot. Snijd de champignons en de prei in grove stukken en voeg ze toe aan de warme bouillon. Laat alles op een zacht vuur sudderen tot de groenten gaar en zacht zijn.
Hak de bieslook fijn en voeg deze op het einde van de kooktijd toe. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Voor een gladder resultaat kun je de bouillon lichtjes mixen voor het serveren.

OPGELET : Dit heldere prei- en champignonbouillon is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Bewaartips

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de bouillon voor het opdienen nog eens goed op.

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Zin in een andere lichte vegetarische soep ? Probeer dan zeker deze vegetarische stoverij.

Meer inspiratie