Havermoutpap

Havermoutpap

Een eenvoudig, warm en geruststellend recept. Deze havermoutpap is ideaal als ontbijt of tussendoortje voor mensen met kanker. Ze is rijk aan energie en makkelijk te verteren.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 100 ml (zelfgemaakte) drinkvoeding, neutrale of vanillesmaak
  • 100 ml volle melk
  • 4 el havermout
  • 2 el suiker, stroop of honing (optioneel)

Voorbereiding

Giet de volle melk in een kom of diep bord dat geschikt is voor verwarming. Voeg de havermout toe en roer lichtjes om goed te mengen.
Verwarm het mengsel 2 minuten in de microgolfoven op 750 watt, of op een laag vuur in een steelpan. Let op dat het niet overkookt. De havermout moet opzwellen en het mengsel licht indikken.
Haal de kom van het vuur of uit de microgolfoven. Voeg onmiddellijk het voedingssupplement toe (neutraal of vanille). Roer voorzichtig tot het volledig is opgenomen. Belangrijk: laat het supplement niet koken, anders verliest het zijn voedingswaarde
Voeg indien gewenst 2 eetlepels suiker, honing of siroop toe om de smaak te verzachten en de eetlust te stimuleren.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 480 kcal – Eiwitten: 12.7 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Zin in een ander voedzaam ontbijt? Probeer dan zeker ook onze moelleux van haverzemelen met pompelmoes, rijk aan vezels en smaak.

Meer inspiratie