Havermoutpap

Havermoutpap

Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 100 ml (zelfgemaakte) drinkvoeding, neutrale of vanillesmaak
  • 100 ml volle melk
  • 4 el havermout
  • 2 el suiker, stroop of honing (optioneel)

Voorbereiding

Schenk de melk in een diepe kom of bord. Voeg de havermout toe. Verwarm in de microgolfoven (circa 2 minuten op 750 Watt) of in een kookpan, tot de havermout de gewenste dikte heeft. Voeg de drinkvoeding toe en roer zodat de drinkvoeding goed wordt opgenomen. De drinkvoeding mag niet koken! Voeg eventueel naar smaak nog 2 theelepels suiker of honing of stroop toe.
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Energie: 480 kcal – Eiwitten: 12.7 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Meer inspiratie