Haring met zure-roomsaus

Haring met zure-roomsaus

Deze salade combineert knapperige groenten, tofu en een lichte saus op basis van zure room. Hoewel de naam haring suggereert, is dit een vegetarische variant die rijk is aan plantaardige eiwitten. Ze is speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker die nood hebben aan een voedzaam en licht verteerbaar gerecht.
Haring met zure-roomsaus
10 - 15 min
Sla
Sla
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 200 g krulandijvie
  • 260 g tofu
  • 280 g komkommer
  • 60 g ui
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • Peper
  • 4 grote sneden wit brood

Voorbereiding

Was en droog de krulandijvie. Schil de komkommer, snijd hem in stukken en vervolgens in staafjes. Hak de ui fijn.
Snijd de tofu in gelijke blokjes. Meng in een kom het citroensap, de olijfolie en de sojasaus. Breng op smaak met peper.
Giet de saus over de tofu en laat ongeveer 5 minuten rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Voeg de komkommer en de gehakte ui toe aan de gemarineerde tofu. Meng voorzichtig. Leg de krulandijvie op een bord en schep het mengsel er bovenop.
Serveer met een sneetje geroosterd brood. Voor variatie kun je wit brood vervangen door volkorenbrood of brood met zaden.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

VARIATIE : Vervang het wit brood door een andere broodsoort. Voeg enkele blokjes tomaten toe aan de salade.

Probeer ook onze winterslaatje met bieten – rijk aan omega 3 en ideaal bij koude temperaturen.

Meer inspiratie