Groenteslaatje met curry

Groenteslaatje met curry

Naast groenten en fruit, zijn ook kruiden en specerijen vol van bioactieve stoffen, die een beschermende rol hebben in kankerpreventie. Curry is bovendien een mengsel van verschillende specerijen. De combinatie met groenten, zoals hier, is helemaal top!
Groenteslaatje met curry
10MIN. + 5MIN. KOOKTIJD
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 4 preien
  • 4 wortelen
  • Enkele bladeren witte kool
  • Enkele groene slabaderen
  • VOOR DE DRESSING : 125 g magere yoghurt - sap van 1 citroen - 1 mespunt kerriepoeder - wat zout

Voorbereiding

Was de preien en snijd ze in kleine blokjes. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Snijd de witte kool in dunne reepjes.
Blancheer de koolbladeren ongeveer 5 minuten in gezouten kokend water. Giet af wanneer ze nog stevig zijn en koel ze onmiddellijk af onder koud water om de kleur en textuur te behouden.
Meng in een kom de magere yoghurt, het citroensap, currypoeder en een snufje zout. Klop lichtjes tot een gladde, aromatische saus.
Meng alle groenten in een grote kom. Giet de saus erover en meng voorzichtig zodat alles goed bedekt is. Serveer op een bedje van verse groene sla.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander kruidig gerecht ? Probeer dan onze linzensoep.

Meer inspiratie