Groentesalade met kaas

Groentesalade met kaas

Groentesalade met kaas
20 MINUTEN
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g komkommer
  • 160 g bleekselderij
  • 200 g jonge kaas
  • 300 g appel
  • 4 theelepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 40 ml room (35 % vet)
  • 100 g walnoten
  • 140 g volle yoghurt

Voorbereiding

Was de komkommer en snij hem in dunne plakjes. Was de selder en snij hem in reepjes. Snij de kaas in reepjes.
Maak de saus door de yoghurt, room en citroensap te mengen. Druppel er dan onder voortdurend roeren de olie eronder tot een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Schil de appel en snij in dunne plakjes. Hak de noten fijn.
Leg de appel en komkommer op de rand van een bord. Meng de kaas en de selderij en schik in het midden op het bord. Verdeel de saus erover en versier met noten.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 547 kcal – Eiwitten: 18.5g

Variatie :

Vervang de walnoten door andere noten of een notenmengeling. Vervang de jonge kaas door belegen kaas.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie