Met deze vetarme gratin heb je een heerlijke vegetarische maaltijd op een koelere zomerdag.
30MIN. + 50MIN. GAARTIJD
Vegetarisch
Gezond recept
Zomer
Ingrediënten
- 300 g aardappelen
- 200 ml afgeroomde melk
- 2 eieren
- 125 ml vetarme groentebouillon
- Peper, snuifje zout
- 300 g courgetten
- 2 uien
- 1 teentje look
- 400 g tomaten
- Een tijmtakje
- 6 à 7 verse basilicumblaadjes
Voorbereiding
De aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden. De melk, de bouillon, het zout en de peper mengen in een kookpot. Voeg de aardappelen eraan toe en laat het geheel 5 minuten koken.
Ondertussen de courgettes en tomaten spoelen, de uien schoonmaken en alles in dunne plakjes snijden. De aardappelen uit de bouillon halen en in een gratineerschotel schikken.
De uien, de tomaten en de courgettes er in afwisselende lagen aan toevoegen. Bestrooien met ijm en basislicum.
Klop de eieren samen met de geperste knoflook los en overgiet met de bouillon. Giet het mengsel over de groenten.
Laat in een voorverwarmde oven (225°) gedurende 45 minuten gaar worden.
Net voor het opdienen bestrooien met de gehakte verse basilicum.