Gegratineerde citrusvruchten in frambozensaus

Gegratineerde citrusvruchten in frambozensaus

Dit kleurrijke dessert combineert de pittigheid van citrusvruchten met de zachte zuurte van frambozen. Het is eenvoudig te bereiden en ideaal om de eetlust op te wekken tijdens de behandeling. Een lichte, smakelijke afsluiter boordevol vitaminen.
Gegratineerde citrusvruchten in frambozensaus
20MIN. + 5MIN. KOOKTIJD
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 2 pompelmoezen (roze en geel) (*)
  • 2 sinaasappelen
  • 2 sinaasappelen
  • 1 limoen
  • 25 g geschaafde amandelen
  • 25 g rozijnen
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 munttakjes
  • 250 g diepgevroren frambozen
  • Sap van 1 citroen

Voorbereiding

Laat de frambozen ontdooien en mix ze samen met het citroensap tot een gladde coulis. Zet koel weg tot het serveren.
Laat de rozijnen 10 minuten weken in een kopje lauw water. Giet ze daarna goed af.
Schil de pompelmoezen en sinaasappels à vif (dus zonder witte vliesjes) en snijd ze in dunne plakjes. Schik ze afwisselend in 4 kleine ovenschaaltjes.
Rasp de limoenschil en snijd deze in fijne reepjes. Verdeel over het fruit samen met de rozijnen en amandelschilfers.
Besprenkel elk schaaltje met een beetje honing. Zet ze 4 à 5 minuten onder de grill tot de amandelen licht goudbruin zijn. Let goed op zodat het fruit niet uitdroogt.
Werk af met een takje verse munt. Serveer onmiddellijk met de koude frambozencoulis.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Meer inspiratie