Combineer deze mix met muesli of andere ontbijtgranen, of neem hem ter vervanging van confituur op bruin brood. Of als tussendoortje met yoghurt, of… Vooral ook interessant in herfst en winter, wanneer je misschien minder vers fruit eet?
10MIN. + 20 MIN. KOOKTIJD
Desserten en snacks
Vegetarisch
Herfst
Lente
Winter
Zomer
Ingrediënten
- 200 g gedroogde abrikozen
- 150 g gedroogde vijgen
- 100 g pruimen
- 100 g gedroogde bananen
- 10 gepelde amandelen
- 10 gepelde hazelnoten
Voorbereiding
Spoel de abrikozen, vijgen, pruimen en bananen goed af. Zo verwijder je eventuele onzuiverheden en bereid je ze voor op het weken.
Laat het gedroogde fruit een nacht weken in een grote kom met water. Dit maakt ze zachter en beter verteerbaar.
Giet het water af en doe het fruit in een kookpot. Voeg vers water toe tot het fruit net onderstaat.
Laat zachtjes koken met deksel op de pot gedurende ongeveer 20 minuten, tot het fruit zacht is en een natuurlijke compote vormt.
Laat afkoelen en giet de compote in een glazen pot of serveerschaal.
Garneer met de amandelen en hazelnoten vlak voor het serveren voor een knapperige toets en extra gezonde vetten.
Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook eens onze aardbeicrème, een andere zachte en energierijke lekkernij voor kleine trekjes.