Chili sin carne met volkoren couscous

Chili sin carne met volkoren couscous

Wat een kleuren en kruidige smaken, net vakantie, zalig!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen look
  • 2 paprika (geel rood)
  • 1 aubergine
  • 150 g rode bonen (bokaal of blik, afgegoten)
  • 150 g kikkererwten (bokaal of blik, afgegoten)
  • 1 chilipeper
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 150 g mais
  • 500 g tomatencoulis
  • peper, zout
  • Couscous: 200 g volkoren couscous (volkoren tarwegriesmeel) -1 el olijfolie -1 sjalot -1 tak tijm- 1 tl kurkuma -400 ml kokend water
  • Garnituur: 150 g (magere) zure room - 1 bot koriander- 1/2 bot verse munt

Voorbereiding

Chili: Pel ui en look, snij fijn en stoof aan in olijfolie. Kneus venkel en komijn in vijzel, laat meebakken samen met de oregano. Snij de gewassen aubergine en paprika in blokjes en voeg toe. Kruid met peper en een snuifje zout. Voeg nu de kikkererwten, bonen, mais, fijn gesneden chili en tomatencoulis toe. Roer nog even goed onder elkaar. Laat 15 min sudderen op zacht vuur met deksel.
Couscous: Schil en snij sjalot fijn stoof aan in el olijfolie. Voeg tijm en griesmeel en kurkuma toe. Giet er het water op, roer en laat met deksel op wellen. Snij koriander en munt fijn en meng.
Afwerking Roer het griesmeel nog eens om, schep een lepel in een kommetje. Bedien er een schep chili over. Werk af met koffie lepel zure room en koriander munt mix.

Meer inspiratie