Champignonsalade met verse basilicum

Champignonsalade met verse basilicum

Deze hartige salade combineert gebakken champignons, geroosterde noten en een romige tofu-dressing. Ze is ideaal voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust, dankzij haar rijke smaak en voedzame samenstelling.

Ingrediënten

  • 300 g kastanjechampignons in schijfjes gesneden
  • 50 g walnoten
  • 4 el olijfolie (evt helft plantaardige margarine)
  • 2 kleine sjalot versnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl tijm
  • ½ kl peper
  • Beetje zout
  • 30 gr verse basilicum
  • Tofunaise ( 100 gr tofu – zonnebloemolie – mosterd – citroensap- peper en een beetje zout)

Voorbereiding

Rooster de walnoten kort in een droge pan. Laat afkoelen en hak ze fijn.
Fruit de sjalotten in olijfolie met een snufje zout tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg knoflook, tijm en peper toe. Blus op het einde af met sojasaus.
Mix de tofu met een beetje mosterd, citroensap, zonnebloemolie, peper en zout tot een gladde saus.
Meng de gebakken champignons met de geroosterde noten, tofunaise en verse basilicum. Serveer lauw.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.

Zin in een andere warme vegetarische salade ? Probeer dan onze linzenslaatje.

Meer inspiratie