Ceviche van vis

Ceviche van vis

Deze ceviche met witte vis en limoen is een verfrissende en licht verteerbare maaltijd, ideaal voor mensen met kanker. Dankzij de milde smaken en het gebrek aan sterke geuren is het bijzonder geschikt bij verminderde eetlust of smaakveranderingen.
Sla
Sla
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 tot 600 g witte vis (kabeljauw, zwaardvis, zeebaars, …)
  • 4 tomaten
  • 8 limoenen
  • 2 avocado's
  • 4 lente-uitjes of rode uitjes (alleen als je ze verdraagt)
  • 20 takjes koriander (of diepgevroren, fijngehakte koriander)
  • 12 tot 16 olijven (naar smaak)
  • 4 flinke snufjes oregano
  • 6 el olijfolie
  • Peper
  • Een snufje zout

Voorbereiding

Vis voorbereiden : Spoel de vis af, dep hem droog en snijd in kleine blokjes.
Marineren : Pers de limoenen en giet het sap over de vis. Dek af met vershoudfolie en laat minstens 6 uur marineren in de koelkast. Het limoensap “gaart” de vis op een natuurlijke manier.
Groenten snijden : Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Schil de avocado’s en snijd ze in blokjes. Snijd de uitjes fijn als ze goed verdragen worden.
Saus maken : Giet de vis af en bewaar de helft van het limoensap. Meng dit met olijfolie, zout, peper, oregano en de fijngesneden uitjes.
Samenstellen : Meng de vis met de saus, tomaten, avocado, koriander en de in vieren gesneden olijven.
Serveren : Meng alles goed en serveer direct, goed gekoeld.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Extra troef : Dit gerecht kun je ’s avonds klaarmaken voor de lunch van de volgende dag, of ’s morgens voor het avondmaal. Handig!

 

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Zin in een ander licht en smaakvol visgerecht ? Ontdek dan zeker de vissoufflé met seizoensgroenten, ook aangepast aan de voedingsbehoeften van mensen met kanker.

Meer inspiratie