Caloriearm forelslaatje

Caloriearm forelslaatje

Vis is een ideale bron van de gezonde omega-3 vetzuren. Maar teveel vis is dan weer ongezond door te hoge aanbreng van pcb’s, zware metalen, enzovoort. De gulden middenweg: ongeveer 2 maal per week vis, en wissel af in soort.
Caloriearm forelslaatje
15 MINUTEN
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 rode krulsla
  • 2 tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 4 eieren
  • Filets van 2 gekookte forellen
  • Dille
  • VOOR DE DRESSING : magere room - citroen 1 kl mierikswortel - peper, wat zout

Voorbereiding

Was de sla en droog ze. Snijd de tomaten in plakjes. Rooster de paprika’s in de oven of pan, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes.
Kook de eieren hard (10 minuten), laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden.
Snijd de forelfilets in stukjes of trek ze voorzichtig uit elkaar met een vork.
Leg de sla, tomaten, paprika, eieren en forel in een grote kom of op een bord.
Meng de azijn met olijfolie, zout en peper. Giet over de salade en meng voorzichtig.
Strooi er vlak voor het serveren wat fijngehakte dille over voor extra frisheid.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een lichte vissalade? Probeer dan zeker onze lauwe Thaise zeevruchtensalade – een exotische en frisse variant.

Meer inspiratie