Heldere prei- en champignonbouillon

Heldere prei- en champignonbouillon

Een half uurtje voor de maaltijd wat bouillon drinken, kan de eetlust helpen opwekken. Sommige mensen krijgen door de behandeling een afkeer van vlees en/of vis. Opteer dan, zoals in dit recept, voor groentebouillon.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 l groentebouillon
  • 100 g champignons
  • 1 preisteel
  • 1 el. verse bieslook (of gedroogd)
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Verwarm de groentebouillon. Snij de champignons en de prei in dunne reepjes. Voeg de groenten toe aan de bouillon. Laat doorkoken tot de groenten gaar zijn. Hak de bieslook fijn en voeg die net voor het opdienen aan de bouillon toe. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Bewaartips

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de bouillon voor het opdienen nog eens goed op.

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie