Een fris dessert dat sneller klaar dan koud is. In een tiental minuten mix je alle ingrediënten. Hou er daarna wel rekening mee dat alles nog een tijdje in de diepvriezer moet.

10 MINUTEN

Desserten en snacks

Vegetarisch

Vrucht

Tijdens een kanker

Zomer
Ingrediënten
- 2 el honing
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 perzik
- 25 g amandelen
Voorbereiding
Was de perzik, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes. Hak de amandelen grof.
Doe de yoghurt, honing, perzikstukjes en amandelen in een blender. Mix tot een glad en romig mengsel zonder stukjes.
Giet het mengsel in ijsvormpjes of kleine potjes. Zet minstens 3 uur in de diepvries.
Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het iets zachter wordt. Werk af met wat gehakte amandelen of een schijfje perzik.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in een ander verfrissend dessert? Probeer dan zeker ons honingyoghurtijs met kaneel, zacht en natuurlijk zoet.