Bevroren yoghurt

Bevroren yoghurt

Een fris dessert dat sneller klaar dan koud is. In een tiental minuten mix je alle ingrediënten. Hou er daarna wel rekening mee dat alles nog een tijdje in de diepvriezer moet.
Bevroren yoghurt
10 MINUTEN
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Vrucht
Vrucht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 el honing
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 perzik
  • 25 g amandelen

Voorbereiding

Meng de honing door de yoghurt. Snijd de perzik in stukjes en doe deze samen met de yoghurt in de blender. Hak de amandelen in stukjes en voeg deze erbij. Mix totdat er geen stukjes overblijven.
Giet het geheel in een ijsvormpje of potje en plaats het voor minimaal 3 uur in de vriezer.
Haal 10 minuten voor consumptie uit de vriezer.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Meer inspiratie