Bevroren yoghurt

Bevroren yoghurt

Een fris dessert dat sneller klaar dan koud is. In een tiental minuten mix je alle ingrediënten. Hou er daarna wel rekening mee dat alles nog een tijdje in de diepvriezer moet.
Bevroren yoghurt
10 MINUTEN
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Vrucht
Vrucht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 el honing
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 perzik
  • 25 g amandelen

Voorbereiding

Was de perzik, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes. Hak de amandelen grof.
Doe de yoghurt, honing, perzikstukjes en amandelen in een blender. Mix tot een glad en romig mengsel zonder stukjes.
Giet het mengsel in ijsvormpjes of kleine potjes. Zet minstens 3 uur in de diepvries.
Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het iets zachter wordt. Werk af met wat gehakte amandelen of een schijfje perzik.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander verfrissend dessert? Probeer dan zeker ons honingyoghurtijs met kaneel, zacht en natuurlijk zoet.

Meer inspiratie