Bananencake met chocolade

Bananencake met chocolade

Dit is een dessert en blijft het dus een calorierijk verwennerijtje, voor uitzonderlijke gelegenheden. Maar af en toe voor chocolade kiezen kan wel. Vooral pure chocolade is rijk aan cacaopasta, die op zijn beurt rijk is aan polyfenolen. Net als andere bioactieve stoffen hebben polyfenolen heilzame effecten op onze gezondheid en mogelijk ook in kankerbescherming. Ze zijn trouwens ook terug te vinden in groene thee, uien, bosvruchten, enz.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 170 g 100% plantaardige margarine
  • 150 g suiker
  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 4 bananen
  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voorbereiding

Warm de oven voor op 180°C. Smelt de margarine, snijd de gepelde bananen in plakjes en breek/snijd de chocolade in hele kleine stukjes.
Meng alle ingrediënten tot een homogeen beslag en schep het in een ingevette cakevorm. Bak de cake 45 minuten op 180°C.

Meer inspiratie