







Ingrediënten
- 100 ml Chinese ‘hoisin’- of Vietnamese ‘zwarte’ saus
- 30 ml rijstwijn of sherry voor keukengebruik
- 30 ml sesamolie
- 40 ml sinaasappelsap
- 1 el geraspte verse gember
- 1 el fijngehakt teentje look
- 1 fijngehakte sjalot
- ½ el honing
Voorbereiding
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Om voedselvergiftiging te vermijden, serveert u de marinade niet als saus en bewaart u hem niet. Wilt u de marinade toch (her)gebruiken, maak dan op voorhand een extra portie, die u apart bewaart en niet in contact laat komen met rauw vlees of rauwe vis.
Deze ideeën zijn gebaseerd op recepten van het American Institute for Cancer Research.
Zin in een andere krachtige marinade? Probeer dan zeker de pittige yoghurtmarinade – een zachte en kruidige optie, perfect voor wit vlees.