Ingrediënten
- 500 g ananas op siroop uit blik
- 40 g kristalsuiker
- 200 ml volle yoghurt
- 2 eiwitten
- 100 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
- 40 g poedersuiker
- 1 tl fijngehakte munt
Voorbereiding
Energie: 316 kcal – Eiwitten: 5.7g per portie
Variatie
Gebruik verse ananas in plaats van ananas uit blik en voeg dan
een beetje extra rietsuikersiroop toe. Vervang de
yoghurt natuur door ananasyoghurt.
Bewaartips
Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.